لوله گوشتدار

بروزرسانی ۱۵:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۶

فیلترها
TestSpeed
پاک کردن فیلتر ها
قیمت(تومان) آلیاژ محل بارگیری حالت واحد ضخامت نمودار خرید

لوله گوشتدار یک اصطلاح بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان لوله است. در واقع ما در رده‌بندی، لوله‌ای به اسم لوله گوشتدار نداریم بلکه این یک اصطلاح است. پس این نوع لزوماً یک نوع لوله مثل لوله درزدار نیست، بلکه برخی از انواع لوله است که با ضخامت خاص تولید می‌شود.

ویژگی لوله گوشت‌دار

بسیاری از کارشناسان برای اینکه به یک لوله ضخیم لوله گوشت‌دار بگویند یک ویژگی مهم را در نظر می‌گیرند که اگر آن ویژگی در پایپ موجود بود آن محصول لوله فولادی گوشتدار خواهد بود.

این نوع از لوله به دلیل فیزیک ظاهری لوله دارای دو قطر مشخص داخلی و قطر خارجی است. برای اینکه یک لوله، گوشت‌دار نام‌گذاری شود باید تفاضل قطر خارجی از قطر داخلی بیشتر یا مساوی ۲۰ شود.

به طور مثال اگر لوله‌ای قطر خارجی آن ۱۸۰ میلی‌متر و قطر داخلی آن ۱۰۰ میلی‌متر است تفاضل این دو عدد ۸۰ خواهد بود که بزرگ‌تر از ۲۰ است و برای همین به این لوله، گوشت‌دار گفته می‌شود و در مارکت فروش محصولات فولادی به لوله گوشتدار ۴۰ میل معروف خواهد بود. فروش لوله فولادی گوشتدار نیز طبق سایز لوله انجام می‌شود که بین سایز ۱۰ تا ۸۰ متغیر است. برای آگاهی از قیمت لوله گوشتدار کارشناسان آهن ۱ همواره پاسخ‌گوی شما هستند.

انواع لوله گوشتدار

همان‌طور که در ابتدا هم اشاره شد هر لوله‌ای امکان دارد لوله گوشت‌دار شناخته شود؛ اما به طور معمول لوله‌های گوشتدار لوله‌های مانیسمان بدون درز است که در ضخامت بالا تولید می‌شود. در واقع امکان ساخت لوله گوشتی به روش درزدار نیز وجود دارد؛ اما از این لوله در مکان‌هایی استفاده می‌شود که نیاز به‌دقت زیاد و مقاومت بالا نیست.

کاربرد لوله گوشتی فولادی

ضخامت بالای یک لوله موجب می‌شود این محصول در هرجایی مورداستفاده واقع نشود. لوله گوشتی فولادی بیشتر برای انتقال مایعات مورداستفاده قرار می‌گیرند و آشکار است که استفاده در بخش صنعت بر دیگر بخش‌ها ارجحیت دارد. درباره کاربرد این لوله موارد زیادی ذکر شده است که مهم‌ترین آن عبارت است از:

هیدرولیک: برای انتقال تحت‌فشار و دمای بالا نیاز به لوله‌هایی با قطر بالا است؛ برای همین از لوله گوشتدار در صنایع هیدرولیک مثل آسانسور استفاده می‌شود.

پنوماتیک: در پنوماتیک انتقال هوا مدنظر است. زمانی که هوا تحت‌فشار از نقطه‌ای به نقطه دیگر منتقل می‌شود نیاز به لوله گوشتی فولادی است زیرا جریان هوا می‌تواند بدنه لوله را دچار ترک کند.

خودروسازی: سیلندرهای اتومبیل تحت دما و فشار بالا هستند. برای ساخت سیلندر یا پیستون از لوله‌های آلیاژ فولادی خاص که دارای ضخامت ویژه هستند استفاده می‌شود.

دیگر موارد کاربرد لوله گوشتی عبارت است از:

ساخت سازه‌های مخصوص که نیاز به لوله‌های خاص و ضخیم دارد: مثل پایه پل‌های فلزی

صنایع انتقال انرژی: از لوله گوشتی در مجتمع‌های پتروشیمی و گاه برای انتقال برق نیز استفاده می‌شود.

ویژگی لوله گوشتی

اگر شما نیز جزء خریداران لوله گوشتدار هستید، بهتر است ویژگی‌های خاص این نوع از لوله را بدانید. همان‌طور که گفته شد لوله گوشتدار نوعی لوله بسیار ضخیم است. همین ضخامت موجب ویژگی‌های خاص در لوله می‌شود که عبارت است از:

استحکام بالا: امکان ساخت این لوله‌ها از تمام فلزات وجود دارد؛ اما لوله گوشتی فولادی به دلیل قطر داخلی بالا می‌تواند نیروهای جانبی را خنثی کند، ازاین‌رو این لوله دارای استحکام بسیار بالا است.

عدم جوش‌پذیری: ضخامت بالا موجب می‌شود جوش‌پذیر بودن لوله‌های فولادی کم شود. جوش‌پذیری به معنی عدم جوشکاری نشدن لوله نیست بلکه به معنای آن است که برای جوش‌دادن لوله نیاز به استفاده از روش‌های خاص است.

وزن بالا: طبیعی است که هرچه قطر داخلی یک لوله بالا برود، وزن آن لوله نیز زیاد می‌شود. ضخامت بالای این نوع لوله موجب می‌شود وزن آن نیز بالا برود که همین امر موجب می‌شود مقدار قطر داخلی در قیمت لوله گوشتی تأثیرگذار شود.

معایب لوله گوشت‌دار

اگر شاخصه لوله گوشت‌دار را جزو مزایای این لوله بدانیم، معایب این لوله متفاوت از لوله‌های دیگر است. این معایب عبارت‌اند از:

خوردگی سطح خارجی این لوله به‌خصوص آن دسته از لوله‌ها که در ترکیب آلیاژ آن مقدار کروم کمتر است، خوردگی بیشتر دیده می‌شود.

اصولاً ورق‌های فولادی که در ترکیب آن مولبیدون و منگنز وجود دارد لوله‌هایی با سختی بیشتر، نیکل چقرمگی و تنگستن مقاومت دمایی بیشتری حاصل خواهد کرد.

ضخامت بالا و نداشتن درز در این لوله موجب می‌شود به‌راحتی نتوان این لوله‌ها را به یکدیگر جوش داد، برای همین لازم است از تکنیک‌های حرفه‌ای جوشکاری استفاده شود. جوشکاری با شعله اکسی استیلن، گاز بی‌اثر و قوس الکتریکی از انواع جوشکاری در این زمینه هستند.

فروش لوله گوشت دار فولادی

خریدوفروش لوله گوشتی به عوامل متعددی بستگی دارد. غیر از نوسان مواد اولیه لوله که از فولاد است عوامل دیگری نیز در قیمت لوله گوشتدار تأثیرگذار است. این عوامل عبارت است از:

استاندارد تولید: هر محصولی در زمان تولید از استاندارد خاصی تبعیت می‌کند. استاندارد یک لوله مشخص می‌کند که چه ترکیبی در ساخت لوله به کار رود و مقاومت مکانیکی لوله چه مقدار است. مثلاً لوله مانیسمان با استاندارد ASM A۱۰۶  متفاوت از لوله با استانداردISIRI ۳۳۶۰ است و قیمت لوله گوشتی با استانداردASM  گران‌تر از دیگر استانداردهاست.

تکنولوژی ساخت: عامل دیگری که در قیمت لوله گوشت‌دار تأثیر می‌گذارد تکنولوژی ساخت لوله است. لوله‌های بدون درز با روش‌های خاص (روش ریخته‌گری گریزازمرکز، نورد و اکستروژن شمش‌های فولادی) تولید می‌شوند که در ضخامت بالا نیاز به دستگاه‌ها با تکنولوژی بالا خواهد بود. به طور معمول فروش لوله گوشت دار فولادی ۳۰ میل بیشترین خریدار را در بازار به خود اختصاص می‌دهد.

Shopping cart

Sign in

Filters