لوله اسپیرال
بروزرسانی ۱۵:۳۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۶
نام محصول | قیمت(تومان) | آلیاژ | محل بارگیری | حالت | واحد | وزن | ضخامت | نمودار | خرید |
---|
تولید لوله اسپیرال در همه جهان سرعت گرفته است. تنها در ده سال گذشته کشور چین تولید این لولهها را دوبرابر کرده است. دلیل این افزایش تولید کارآمدی لولههای اسپیرال در بسیاری از صنایع و در ساختوسازهای زیربنایی است.
کشور ایران نیز بهعنوان یکی از قطبهای فولاد جهان تولید این لولهها را در دستور کار خود گذاشته است. لوله اسپیرال فولادی امروز یکی از بهترین لولهها برای انتقال سیالات به شمار میآید.
لوله اسپیرال چیست؟
یکی از انواع لولههای فولادی درزدار لوله اسپیرال است. وجه تسمیه این لوله به دلیل شکل مارپیچی سطح بیرونی لوله است. برای تولید لوله اسپیرال از فولاد نورد گرم استفاده میشود. این نوار فولادی از نوع کمکربن یا فولاد کم آلیاژ است. فولادهای کم آلیاژ از استحکام بالایی در برابر نیروهای جانبی برخوردارند.
مشخصات لوله اسپیرال
مانند همه لولههای درزدار دو مؤلفه در خرید لوله اسپیرال برای خریداران مهم است.
- ضخامت لوله
- طول لوله
به طور معمول ضخامت لوله اسپیرال در بازه ۵ تا ۱۲۰ اینچ تولید میشود. طول لولهها نیز در شاخههای ۶ تا ۱۲ متر متغیر است. قیمت لوله اسپیرال بسته به جدول وزنی لولهها مشخص میشود.
انواع لوله اسپیرال
در خط تولید معمولاً لولهها مورد بازرسی قرار میگیرند و بسته به کیفیت لولهها در گریدهای مختلف تقسیمبندی میشود. این گروهها عبارتاند از:
ترمیم شده: در زمان بازرسی لولههایی که دارای کیفیت فنی نبوده و با استاندارد تولیدی مغایرت دارند، اما با تعمیر قابلاستفاده میشوند؛ این لولهها با نام ترمیم شده در بازار به فروش میرسد.
لوله دارای کیفیت: این لولهها مطابق با شرایط استاندارد تولید است.
لوله تست: لوله تست به لولهای گفته میشود که در زمان تولید دچار خرابی شده و قابلاستفاده نیست. به این لولههای اسپیرال لوله تست یا غیرقابلاستفاده میگویند.
روش تولید لولههای اسپیرال
لولههای اسپیرال به دو روش تک مرحله و دو مرحله انجام میشود. در هر دو مرحله ابتدا باید ورق فولاد کویلی شده را در خط تولید قرارداد که بعد از آن فرایند اسپیرال کردن لوله انجام شود.
روش یک مرحلهای بهصورت زیر است:
تغذیه ورق: کویل نورد گرم در ابتدا باز شده و ابتدای هر کلاف برش زده میشود. برش توسط دستگاه CCP انجام میشود. سپس سروته ورق به یکدیگر جوش داده میشود. همزمان با عبور ورق ممتد اصلاح و لبهبری نیز انجام میشود.
فرم دهی: مانند ورقی که دور یک انگشت به شکل مارپیچ پیچیده میشود، ورق تغذیه شده نیز با عبور از غلتکهایی به شکل مارپیچ پیچیده میشود. در این مرحله برای اینکه لبههای ورق به یکدیگر متصل شود از جوش زیر پودری استفاده میشود.
در روش دومرحلهای فرایند به همین شکل انجام میشود.
تغذیه ورق: در روش دومرحلهای نیز ابتدا ورق تغذیه میشود.
فرم دهی: بعد از تغذیه، ورقها پیشخم میشوند. پیشخم کردن ورق به این دلیل انجام میشود که برآمدگی و ناهمواری ایجاد نشود؛ ناهمواری اجازه جوش به شکل صحیح را نخواهد داد.
جوش مرحله اول: در تولید دومرحلهای ابتدا یک جوشکاری در مرحله خمکردن انجام میشود. نام این نوع جوش GMAW است که یک نوع جوش قوس الکتریکی است که با سیم توپر و با محافظت گاز GMAW انجام میشود.
جوش مرحله دوم: بعد از اینکه پای ریشه ورق خم شده جوش داده شد، نوبت به جوش نهایی است که جوش زیر پودری داخلی و خارجی انجام میشود. چنین روش تولیدی باعث یکنواختی سطح و مقاومت بالاتر لوله اسپیرال میشود.
معمولاً در تولید لوله سایز بالا برای مقاومت بیشتر از روش دوم استفاده میشود. اگر به دنبال قیمت لوله سایز بزرگ هستید کارشناسان آهن کیان در هر لحظه بسته به برند و روش تولید قیمت آنلاین را به شما اعلام خواهند کرد.
بازرسی در فرایند تولید لوله اسپیرال
یکی از دلایلی که موجب شده است استفاده از لوله اسپیرال شدت بگیرد بازرسی کیفیت در فرایند تولید است.
بازرسی اولیه: ورق توسط بازرسان کیفیت بررسی شده و اگر ورق دارای استانداردهای اولیه (عرض، ضخامت و کیفیت ظاهری) نیست اجازه ورود داده نمیشود.
بازرسی با تست مافوق صوت: بعد از انجام جوشکاری اولیه بهمنظور اطمینان از جوشکاری ۱۰۰% درزها، با استفاده از دستگاه اولتراسونیک که بازتاب فراصوت را دریافت میکند، محل درزها اسکن شده و اگر صدای نامناسبی بازرس بشنود قطعه معیوب شناسایی میشود.
بازرسی چشمی: سومین مرحله بازرسی، بازرسی چشمی است. بعد از آنکه جوش زیر پودری داده شد، داخل لوله تمیز شده و سپس بازرس محل جوش را بازرسی میکند. در صورت معیوب بودن جوشها، لوله به واحد تعمیر ارسال میشود.
تست هیدرواستاتیک: بعد از آنکه بازرسی چشمی انجام شد و تعمیرات موردنظر روی لوله انجام شد، لوله اسپیرال در برابر فشار آب و مقاومت درزها تست هیدرواستاتیک انجام میشود تا بازرسان متوجه شوند لولهها تحتفشار مقاومت جوش را از دست میدهند یا خیر
بازرسی آخر: بعد از انجام تست هیدرواستاتیک و قبل از حملونقل، بازرسان لولهها را توسط دستگاه آلترسونیک دستی اسکن میکنند. در آخرین مرحله به لولههای معیوب اجازه خروج داده نمیشود.
کاربرد لوله اسپیرال
در ابتدا اشاره شد که استفاده از لولههای اسپیرال هر روز در حال بیشتر شدن است. موارد کاربرد لوله اسپیرال به شرح زیر است:
انتقال سیالات: صنایع نفت، گاز، انتقال آب تصفیه شده، انتقال میعانات پتروشیمی، آبیاری کشاورزی، انتقال فاضلاب استفاده میشود.
صنایع دریایی: بهعنوان پایه ستون دکلهای دریایی و انتقال آب دریا استفاده میشود.
صنایع راهسازی: در ساخت پل از لوله فولادی سایز بالا بهعنوان پایه نگهدارنده پل از لوله اسپیرال استفاده میشود.
تهویه: امروزه در صنعت تهویه به دلیل مقاومت در برابر خوردگی از لوله اسپیرال گالوانیزه استفاده میشود.
مزایای لوله اسپیرال
هنوز زیاد دیده میشود که استفاده از لوله درزجوش به لوله اسپیرال فلزی ترجیح داده میشود، در صورتی که نگاه به مزایای لوله اسپیرال نشان میدهد استفاده از اسپیرال کار منطقیتری است.
در لوله اسپیرال محدودیت ابعادی برای استفاده وجود ندارد. کمتر لولهای پیدا میشود که دارای قطر ۲۵ سانتیمتر و طول ۱۲ متر است.
فرم دهی لوله و جوشکاری دومرحلهای موجب شده است که مقاومت لوله بالا در برابر نیروهای جانبی بالا برود که ترک و شکست لوله را کمتر کرده است.
خرید لوله اسپیرال از آهن کیان
خرید کالا در زمان مناسب موجب سودآوری خواهد بود. قیمت لوله اسپیرال به دلیل متریال اولیه دارای نوسان قیمت است، کارشناسان آهن کیان همواره در کنار شما هستند تا در هر لحظه که نیاز به خرید دارید ضمن راهنمایی شما بهترین زمان خرید را نیز برای شما یادآوری کنند.