پروفیل صنعتی
بروزرسانی ۱۵:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۶
حسابگر وزن
نام محصول | قیمت(تومان) | آلیاژ | محل بارگیری | سایز | حالت | واحد | ضخامت | نمودار | خرید |
---|
منظور از قوطی آهن و پروفیل آهن چیست
قوطی آهن و پروفیل آهن ، اصطلاحات عامیانه ای است که بازاریان برای پروفیل صنعتی به کار میبرند.قوطی آهن، به خاطر شکل قوطی گونه پروفیل صنعتی است ، که با دو سطح مقطع مربع و مستطیلی شکل تولید میشود ، مورد استفاده قرار میگیرد و دلیل استفاده از پروفیل آهن ، ورق ST37 مورد استفاده در پروفیل صنعتی میباشد.
تولید پروفیل صنعتی
تنها دو روش مستقیم و غیر مستقیم برای تولید پروفیل صنعتی وجود دارد که انتخاب روش تولید با بررسی جنس ورق ، ضخامت و کاربرد پروفیل آهن و توسط مهندسین تعیین میگردد.در ادامه توضیح مختصری در رابطه با هر دو روش خواهیم داد:
روش مستقیم یا نورد گرم
در این روش ورق ها با توجه به کاربردی که خواهند داشت دسته بندی شده و به خطوط برش ارسال میشوند و به نوارهایی با عرض مشخص بریده خواهند شد. پس از آن از غلتک هایی خاص عبور میکنند که در این غلتک ها با توجه به سفارش و نحوه بهره برداری تحت فشارهایی کاملا دقیق و محاسبه شده زیر فشار قرار گرفته و سپس به سمت گیوتین فرستاده میشوند. گیوتین دو سر ورق هارا برش زده تا در هنگام جوشکاری مشکلی ایجاد نشود.در مرحله جوشکاری ورق ها با جوش فرکانس به یکدیگر جوش خورده و در نهایت در قسمت سایزینگ شکل میگیرند.
پس از شکل گیری در مرحله سایزینگ، برای از بین رفتن مشکلات ظاهری که بر اثر حرارت زیاد جوش های فرکانس در بدنه پروفیل صنعتی به وجود آمده، به دستگاه اصلاح گیر فرستاده شده و پس از اصلاح با نصب کارت و تایید کنترل کیفی به انبار انتقال داده میشوند.
روش غیر مستقیم یا نورد سرد
دراین روش،پروفیل صنعتی ابتدا در دستگاه اصلی نورد با همان مراحل فوق و یکی از سه روش خم کردن، به لوله تبدیل و پس از جوش دو لبه، در قسمت سایزینگ و پیچش گیر در اثر فشارهای بالائی و پایینی و جانبی، به اشکال مختلف تبدیل می گردد. پس از اتمام مراحل تولید ،قوطی آهن به مرحله پرس و پس از آن ، بررسی نهایی ارسال میشود و در صورت تایید نهایی، پروفیل آهن به انبار ارسال میشود.
کاربرد پروفیل صنعتی
تنوع در ابعاد و ضخامت ، از عوامل پر کاربرد بودن پروفیل صنعتی شده است. البته وجود ویژگی هایی مانند قابلیت تحمل فشار و وزن بالا ، مقاومت در برابر پیچش و خمیدگی موجب استفاده از قوطی آهن در صنایع خودروسازی ، نظامی ، راه سازی و حتی در ضخامت های بالا در ساخت شاسی تریلی ها شده است.
قیمت قوطی آهن
باید توجه داشت تمامی مراحل تولید ، در قیمت قوطی آهن تاثیر مستقیم خواهد داشت. به همین دلیل در کارخانه های مختلف و به علت متفاوت بودن تکنولوژِی تولید ، بعضا باعث اختلاف زیادی در قیمت قوطی آهن در تناژ بالا خواهند شد.
از دیگر مواردی که در قیمت پروفیل آهن تاثیر گذار میباشند میتوان به طول ، ابعاد ، مدل ضخامت و وزن پروفیل اشاره کرد. به دلیل اهمیت موارد استفاده از پروفیل آهن، خرید این مصالح باید زیر نظر مهندسان مربوطه انجام شود.
بازرگانی آهن یک تحت همکاری با برترین کارخانه های تولید کننده اقدام به فروش پروفیل صنعتی در انواع مختلف ابعاد و ضخامت ها میکند. تمام پروفیل صنعتی های موجود در سایت آهن یک از ورق سیاه کارخانه های مبارکه ، گیلان واهواز و مطابق استاندارد ST37 تولید شده اند.
همینطور امکان دریافت سفارش های شما مشتریان عزیز در خصوص ورق هایی با استاندارد ST44 و ST52 میباشد.
در ادامه لیست قیمت قوطی آهن و همینطور ابعاد و ضخامت های موجود برای شما عزیزان قرار داده شده میباشد.
از شما مشتریان عزیز درخواست میشود جهت دریافت قیمت پروفیل علویجه ، قیمت پروفیل اصفهان ، قیمت پروفیل جهان و قیمت پروفیل کیان پرشیا به علت نوسانات لحظه ای با کارشناسان فروش آهن کیان یا درتماس باشید .
کارخانه های تحت همکاری با آهن کیان
پروفیل جهان
پروفیل تهران شرق
پروفیل صدرا
پروفیل هیربد
پروفیل کچو
پروفیل بهفلز اصفهان
پروفیل آژند رهاورد سپاهان
پروفیل صابری
پروفیل یاران
پروفیل کیان پرشیا
پروفیل فولاد گستر آتنا
پروفیل کالوپ اصفهان
پروفیل کیهان
پروفیل ، از گسترده ترین و پر استفاده ترین محصولات صنایع فولادی میباشد که بخش عظیمی از ساختمان سازی نیازمند این نوع از صنایع هستند. در معنای لغوی ، پروفیل به معنای سطح مقطعی ثابت در طول مشخص میباشد که در دنیای فلزات و ساخت و ساز ،دارای دسته بندی های متفاوتی ازتولید و ظاهری تا کاربرد میباشند.تاریخچه تولید پروفیل به اوایل قرن 19 بازمیگردد. پس از کشف گاز در سال 1815 میلادی و آغاز تحولات صنعتی در اروپا ، تولیدکنندگانی که در آن زمان اقدام به تولید لوله به روش پرس کردن میکردند، تصمیم به ایجاد تغییر و تحولاتی در سبک تولید خود جهت بالاتر بردن کیفیت محصول تولیدی خود با استفاده از گاز و گرما کردند که در نتیجه این امر موجب تولید لوله هایی با درزجوش به جای پرس در سال 1825 در انگلستان شد.
تاریخ شکل گیری و تکامل لوله سازی بیش از یک قرن به طول می انجامد در حالی که صنعت پروفیل توخالی در سال های اول جنگ جهانی و در کشور آلمان به وجود می آید.در ابتدا برای تولید پروفیل از کوره استفاده میشد ، سپس روش فریتسمون ، استفاده از الکتریسیته برای جوش دادن ، استفاده از جریان القایی با فرکانس متوسط ، سپس فرکانس بالا و انتقال آن از طریق تماس با لبه ها و در نهایت استفاده از فرکانس بالا و انتقال غیر تماسی با کمک اندکتور که امروزه نیز مورد استفاده قرار میگیرد مسیر تکامل این صنعت را تشکیل میدهند.
آشنایی با انواع پروفیل
با توجه به گسترده بودن موارد استفاده از پروفیل، بهتر است جهت معرفی انواع پروفیل مرحله به مرحله پیش برویم. در ابتدا به تفاوت پروفیل ها از نظر ظاهری میپردازیم.پروفیل ها از لحاظ ظاهری به دو دسته تقسیم میشوند. پروفیل باز و پروفیل بسته
پروفیل باز
پروفیل هایی که سطح مقطع باز دارند مانند Z و U و دیگر پروفیل ها که مقطغ آنها بسته نمیباشد جزو دسته پروفیل باز قرار میگیرند.از جمله این پروفیل ها میتوان به پروفیل Z ، تسمه ، ناودانی ، هاش ، میلگرد و سایر موارد اشاره کرد.
پروفیل بسته
پروفیل هایی با سطح مقطع بسته به صورت دایره ، مربع و مستطیل جزو دسته پروفیل های بسته قرار میگیرند. پروفیل بسته ، که با نام قوطی شناخته میشود ، نسبت به پروفیل باز گسترده تر میباشد و از جمله کاربرد های آن میتوان به لوله ،چهارچوب درب و پنجره ، UPVC ، کرکره برقی و... اشاره کرد.
پس از مشخص شدن دسته بندی اول ، حال به سراغ دسته بندی دیگر که مربوط به نحوه تولید و بررسی مهم ترین بخش آن که مواد اولیه و جنس پروفیل میباشد میپردازیم:
مراحل تولید پروفیل
کارعمدۀ کارخانجات قوطی و پروفیل تبدیل ورق فولادی (کلاف) به روش نورد سرد یا گرم به محصول نهایی با شکل ها و ابعاد مختلف (پروفیل های باز و بسته) می باشد. این فرآیند شامل طی مراحلی می باشد که به اختصار توضیح داده می شود:
جنس پروفیل
ابتدا باید مشخص شود که پروفیل مورد نظر برای چه کاری مورد استفاده قرار میگیرد تا با توجه به این موضوع ورق مناسب آن انتخاب شود.برای مثال در پروفیل صنعتی ، از ورق سیاه استفاده میشود یا با توجه به کاربرد ، پروفیل استیل ، پروفیل گالوانیزه و... هر دسته نیازمند مواد اولیه خاص خود میباشد.
قسمت عمده مواد اولیه مصرفی اکثر کارخانجات در حال حاضر از طریق فولاد مبارکه وگیلان و اهواز و قسمتی نیز از کشورهای آسیای میانه، برزیل، اروپا و اروپای شرقی تهیه می گردد.ورق مصرفی باید دارای ترکیبات شیمیایی و مکانیکی خاص و مناسبی برخوردار باشد تا در هنگام تولید برای سازنده و در نهایت برای مصرف کننده ایجاد مشکل ننماید.
روش تولید پروفیل
دستگاه های تولید پروفیل عموماً دارای قسمتهای تغذیه نوار، گیوتین، قسمت جوش سر و ته نوار، انباره، فرمینگ ( که از دو قسمت شکل دهندۀ اولیه و شکل دهندۀ نهایی ، قسمت جوش دو لبه پروفیل، براده برداری، سردکن، سایزینگ با تعداد ۴ تا ۶ دروازه – خمش و پیچش گیر برش (اره) اتوماتیک ، شتاب دهنده و نهایتاً میز تخلیه می باشند.
با توجه به اینکه دستگاه برای ساخت چه تولیداتی طراحی شده و به چه روشی ساخته شده باشد قسمتهای فوق با کمی تغییر از نظر تعداد و اندازه ساخته خواهد شد ولی آنچه قابل ذکر است اینکه عمل اصلی این دستگاهها شکل دادن به ورق در حال عبور از بین دو قالب بالا و پایین در حال چرخش در دروازه های مختلف تا تولید محصول نهایی می باشد..
-
روش مستقیم
در روش تولید مستقیم یا نورد گرم ،قوطی در اثر عبور از بین قالبهای بالا و پائین (دارای محرک) و در کنار هرزگردها که طراح با انجام محاسبات از نظر میزان نیرو و زوایای شکل مورد نظر که با توزیع در هر دروازه طراحی نموده به تدریج شکل گرفته و پس از جوش خوردن دو لبه ورق توسط جوشهای فرکانسی نهایتاً در قسمت سایزینگ شکل کامل می گیرد.
قوطی ،تولید شده در اثر اعمال نیرو از طرف قالبها و حرارت جوش، کاملاً مستقیم نبوده و توسط پیچش گیر با اعمال نیروی مجدد، خمش، پیچش و کمانش آن اصلاح می گردد.سپس قوطی در حال تولید توسط اره اتوماتیک در فواصل ۶ متری بریده و به تعداد معینی بسته بندی و پس از نصب کارت مشخصات و تأیید کنترل کیفی به انبار محصولات تحویل می گردد.
-
روش غیر مستقیم
در روش تولید غیر مستقیم که به آن نورد سرد هم میگویند، قوطی ابتدا در دستگاه اصلی نورد با همان مراحل فوق و یکی از سه روش خم کردن، به لوله تبدیل و پس از جوش دو لبه، در قسمت سایزینگ و پیچش گیر در اثر فشارهای بالائی و پایینی و جانبی، به اشکال مختلف تبدیل می گردد. پس از اتمام مراحل تولید ،قوطی به مرحله برش ارسال شده و پس از برش بسته بندی می گردد.این فرایند تحت استاندارد EN 10219 انجام میشود.
کاربرد پروفیل
دسته بندی دیگر، بر اساس کاربرد پروفیل میباشد. با توجه به اینکه قوطی در هنگام تولید از ورق های متنوع و در ضخامت های مختلفی تولید میشود ، تقریبا در همه جا مورد استفاده قرار میگیرند. از ساختمان سازی ، راه سازی و خودرو سازی و حتی در مصارف نظامی میتوان از جمله کاربرد های پروفیل ها یاد کرد.
در مجموع برای دسته بندی کلی قوطی با توجه به کاربرد آنها ، میتوان آنهارا در دسته های زیر قرار داد:
پروفیل ساختمانی
پروفیل هایی با ضخامت کمتر از 4 میلی متر که اغلب در صنایع سبک مانند ساختمان سازی ، درب و پنجره و... مورد استفاده قرار میگیرند. این دسته از قوطی ها بسته به جنس انواع مختلفی دارند مهمترین انها عبارتند از :
پروفیل استیل :
جنس این پروفیل از استنلس استیل میباشند که در ضخامت هایی کمتر از 3 میلی متر تولید میشوند و بر اساس نوع آلیاژ استیل مورد استفاده در تولید دارای مقاومت در برابر خوردگی زنگ زدگی میباشند. اغلب قوطی استیل های موجود در کشور وارداتی میباشند. پروفیل استیل دکوراتیو و پروفیل استیل طلایی از دسته محصولات با جنس ورق استیل میباشند. لطفا جهت مشاهده لیست قیمت پروفیل استیل به صفحه مربوطه مراجعه فرمایید.
پروفیل مبلی :
قوطی هایی با ضخامت کمتر از 2 میلی متر که اغلب در تولید مبلمان ، دوچرخه و لوازم خانگی مورد استفاده قرار میگیرد. لطفا جهت مشاهده لیست قیمت پروفیل مبلی به صفحه مربوطه مراجعه فرمایید.
پروفیل گالوانیزه :
این قوطی که از جنس آهن سفید نورد شده است به علت مقاومت بالا ، اغلب در تولید درب و پنجره های UPVC مورد استفاده قرار میگیرد. لطفا جهت مشاهده لیست قیمت پروفیل گالوانیزه به صفحه مربوطه مراجعه فرمایید.
پروفیل آلومینیوم :
فلزی نقره ای رنگ با جلای فلزی ، نرک ، سبک و دارای قابلیت شکل پذیری، باعث به وجود آمدن محبوبیت در استفاده از این پروفیل در ساختمان سازی و دیگر صنایع شده است. و مهمترین آنها استفاده از آلومینیوم در تولید درب و پنجره میباشد.لطفا جهت مشاهده لیست قیمت پروفیل آلومینیوم به صفحه مربوطه مراجعه فرمایید.
پروفیل صنعتی
این قوطی که با ضخامت هایی بسیار متنوعی از 5 میلی متر الی 16 میلی متر و از ورق سیاه تولید میشود، در صنعت خودرو سازی و نظامی کاربرد های بسیار مهمی دارد . لطفا جهت مشاهده لیست قیمت پروفیل صنعتی به صفحه مربوطه مراجعه فرمایید.
پروفیل مقاطع باز
این دسته از پروفیل ها مانند پروفیل Z ، میلگرد ، تیرآهن و .. در ساختمان سازی و در صورت استفاده از آلیاژ هایی به خصوص در ساخت شاسی تریلی ها کاربرد دارند.
یکی ازمهمترین این نوع پروفیل ، پروفیل زد میباشد که در ضخامت های 2 – 2.5 -3 میلی متری تولید میشود و به خاطر قابلیت بسیار بالا در تحمل فشار و بار ، در المان های مقاومتی ، کشتی سازی و سازه های صنعتی کاربرد دارد.لطفا جهت مشاهده لیست قیمت پروفیل z به صفحه مربوطه مراجعه فرمایید.
محاسبه وزن پروفیل
برای محاسبه وزن پروفیل باید چندین مولفه را در نظر گرفت از جمله ضخامت ، طول ، چگالی آهن و جرم این عناصر ا که وزن دقیق در نهایت بر اساس محاسبات ریاضی بدست خواهد آمد. بدین صورت که در ابتدا مجموع اضلاع ، که همان محیط قوطی میباشد را محاسبه کرده و آنرا در ضخامت ورق استفاده شده ضرب میکنیم که حاصل این محاسبات ، سطح مقطع قوطی میباشد. با ضرب این عدد در چگالی آهن ، وزن هر متر از پروفیل در ابعاد متفاوت به دست می آید. باید توجه داشت که وزن قوطی ها بر اساس استاندارد جهانی din محاسبه میشود.
شما کاربران گرامی میتوانید جهت مشاهده جدول وزن تمامی مقاطع پروفیل ، به صفحه * جدول وزن پروفیل * که برای شما دوستان آماده سازی شده است مراجعه بفرمایید.
عوامل موثر بر قیمت پروفیل
با توجه به متنوع بودن آلیاژ ها ، ابعاد ، ضخامت ها و عوامل دیگر در تعیین قیمت پروفیل ، به سادگی نمیتوان برای قوطی و پروفیل ها قیمت گذاری کرد و این عمر نیازمند بررسی مواردی است که بهتر است توسط متخصصان این حوزه تعیین گردد. همچنین در مواردی مانند پروفیل استیل که در کارخانه های خارج از کشور تولید و سپس وارد میشود ، به دلیل متورم بودن نرخ ارز شاهد ایجاد تغیرات قیمت بعضا به صورت لحظه ای در بازار قوطی و پروفیل میباشیم. به همین علت پیشنهاد میشود با مرجعی معتمد مانند آهن کیان جهت دریافت قیمت پروفیل در ارتباط باشید.
کارخانه های تولید کننده پروفیل
با توجه به رشد روز افزون کشور و نیاز جامعه به ساخت و ساز و گسترش صنایع فولادی ، که منجر به افزایش نیاز به استفاده از لوله و پروفیل و دیگر محصولات فولادی شد ، دولت اقدام به ساخت کارخانه های تولید کننده در داخل کشور و حمایت از آنها جهت رفع این نیاز کرد. اولین قدم برای این منظور در کشور در سال 1306 ، برای رفع نیاز های مربوط به ساخت راه آهن برداشته شد که متاسفانه به دلیل مشکلات مالی و در ادامه آن وقوع جگ جهانی دوم ، این طرح نیمه کاره ماند تا سر انجام در سال 1342 به کمک متخصصان سوئیسی اولین کارخانه تولید فولاد در ایران تاسیس شد.
اولین کارخانه تولید لوله و پروفیل در ایران شرکت صنعتی سپنتا میباشد. در حال حاضر بیش از 140 کارخانه کوچک و بزرگ در امر تولید قوطی و پروفیل و صادرات آن در کشور فعال میباشند که در ادامه به معرفی برخی از مهمترین تولید کنندگان میپردازیم.
شرکت صنعتی سپنتا
اولین تولید کننده داخلی که در سال 1340 به بهره برداری رسید . در حال حاضر شرکت صنعتی سپنتا از تولید کنندگان لوله و پروفیل فولادی گالوانیزه سبک و سنگین ، لوله گازی ، قوطی مبلی ، لوله سیاه و ... میباشد. ظرفیت تولید این کارخانه در حال حاضر رقمی در حدود 300000 تن در سال میباشد.
شرکت جهان پروفیل پارس
شرکت جهان پروفیل پارس به عنوان یکی از تولید کنندگان اصلی مصنوعات فلزی و فولادی کشور در سال 1361 تاسیس شده و کارخانجات ان در زمینی به وسعت 10 هکتار بنا گردید.محصولات مهمی مانند لوله های گالوانیزه ، قوطی و پروفیل ، لوله های سایز پایین و بالا و... از تولیدات این شرکت میباشد. در حال حاضر این شرکت ظرفیت تولید 476000 تن محصولات فلزی را دارا میباشد.
گروه صنعتی تهران شرق
شرکت نورد لوله و پروفیل تهران شرق در سال 1380 در زمینه تولید لوله و پروفیل صنعتی و ساختمانی و ساخت اسکلتهای سنگین فلزی پیش ساخته اقدام به فعالیت نمود. در ابتدا این شرکت در زمینی به وسعت 16500 متر مربع و با ظرفیت 30هزارتن در سال اقدام به فعالیت نمود که پس از ایجاد تغیراتی در مدیریت و سهامداران این شرکت در سال 1386 ، در حال حاضر با ایجاد و ارتقا خطوط تولید پروفیل و قوطی ، حجم تولیدات سالانه خود را به حدود 700 هزارتن انواع قوطی صنعتی و ساختمانی و لوله های آب و گاز شهری رسانده است.
گروه تولیدی فولاد گستر حداد
گروه تولیدی صنعتی و بازرگانی فولادگستر حداد در سال ۱۳۸۵ با فعالیت در بخش بازرگانی کار خود را آغاز و با هدف تولید قوطی و پروفیل فولادی در سال ۱۳۸۸ با تولید اسمی سالانه ۴۰۰۰۰۰ تن در زمینی به مساحت 20000 متر مربع پای در عرصه صنعتی کشور گذاشت .در حال حاضر این شرکت با تولید روزانه در حدود 1500 تن انواع انواع لوله و پروفیل ساختمانی و صنعتی ، حجم عظیمی از نیاز های کشور را تامین میکند.
شرکت لوله و پروفیل کیهان
کارخانه لوله و پروفیل کیهان در سال 1370 فعالیت تولیدی خودرا در تهران آغاز نمود. این شرکت قادر به تولید لوله های سیاه و سفید آب، لوله های صنعتی، گاردریل، قوطی های مربع و مستطیل و پروفیل درب و پنجره با ظرفیت تولید 350000 تن در سال میباشد.